Palimpsest

De Geheime Oorsprong van de Islam

Palimpsest kent heel veel geheimen

Palimpsest laat zien dat er in de islam heel veel feiten anders zijn dan iedereen aanneemt. Maar er zijn nog meer geheimen.

Houd deze pagina in de gaten, want in de loop van de tijd zullen een paar geheimen over Palimpsest hier uit de doeken worden gedaan...


Het eerste geheim....

De cover van Palimpsest is ook een echte palimpsest!

De tekst betreft een fragment van de Koran die in beheer is van de Cadbury Research Bibliotheek van de Universiteit van Birmingham (VK). Het onderliggende perkament is met C-14 datering bepaald tussen de jaren 568 en 645 AD.

De herschreven tekst (bovenop de oorspronkelijke tekst) is een Koran tekst en het betreft de soera’s 18 tot 20. Wanneer deze nieuwe teksten op het oude perkament zijn geschreven is met de huidige technieken nog niet te bepalen.


Het tweede geheim...

In Palimpsest volgen we de jonge Turkse Peri. Zijn levensverhaal laat zien hoe laagdrempelig de overgang naar een extremistische organisatie als ISIS is. Peri heeft als schoolverlater een onzekere toekomst en de verhalen die hij hoort in Istanboel geven hem een gevoel van 'bestemming'. De opleiding tot volwaardig ISIS strijder is bij nader inzien helemaal niet glorieus en bestaat vooral uit wachten en je vervelen. Het verhaal van Peri berust geheel op waarheid, behalve de afloop.

Terwijl Peri nog in zijn religieuze opleiding zat werd het dorp overlopen door Koerdische YPG strijders. Peri werd in de vuurgevechten in een been getroffen en probeerde weg te komen door zich kilometerslang door een greppel te kruipen. Daar werd hij ontdekt door YPG strijders en gevangen genomen. Voor de camera van de YPG vertelde hij zijn levensverhaal zoals dat in Palimpsest is verwoord. Wat er van Peri daarna is geworden, is niet bekend.