Palimpsest

De Geheime Oorsprong van de Islam

Palimpsest heeft de Alice Indie Prijs (fictie) gewonnen!


Schrijven Magazine presenteert: de Alice Indie Boekprijs


Indie (Independent) publishing is de snelst groeiende sector van de boekenmarkt. En de kwaliteit van de boeken wordt steeds hoger. Hoog tijd dus voor een prijs. En daarom heeft Schrijven Magazine samen met haar partners de Alice Indie Boekprijs in het leven geroepen, een jaarlijkse prijs voor het beste indie-boek. De prijs is vandaag, donderdag 7 maart, uitgereikt, in de categorieën fictie en non-fictie.

De jury kreeg maar liefst 91 Indie-boeken binnen. Jurylid Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van De Leesclub van alles: “Aan de meeste boeken kun je aflezen dat ze het resultaat zijn van jaren ervaring en denkwerk. Als jury werden we daar heel enthousiast van.”


Winnaar fictie


Alice Indie Prijs!

Palimpsest
Jack van Weimar
Uitgever: Gabriel Publicaties

Palimpsest laat zich lezen als een geslaagde thriller in het genre factfiction. De rustige en beschouwende stijl leent zich uitstekend voor een verhit onderwerp als religieus fanatisme. In een goed opgebouwde plot voert de schrijver interessante, levensechte personages op, waarbij hij er in slaagt alle partijen in hun waarde te laten. Het verhaal doet denken aan de thrillers van Dan Brown en de onderliggende research getuigt zowel van een degelijke wetenschappelijke kennis als van jarenlange ervaring in het speelveld van internationale betrekkingen en veiligheid. Palimpsest is een vakkundig geschreven thriller over een zeer relevant onderwerp.

Jurylid Mirjam Boelsums: “Heel knap dat de auteur zich van oordelen onthoudt, maar alle partijen in hun waarde laat.”

Jurylid Frank Noë: ‘Een selfpublisher die uit angst zowel een pseudoniem gebruikt als een fictieve uitgeverij ervoor opzet en daar inderdaad een goede reden voor heeft. Het is daarmee een uitstekend voorbeeld van hoe belangrijk Indie publishing kan zijn.’ 

Op 14 februari 2019 heeft Palimpsest de shortlist van de Alice Indie prijs bereikt!!

 

Hier leest u meer over de finale ronde van de Alice Indie prijs 2019:

 https://mailing.virtumedia.nl/w/JntlUr892rU5ket0EJvSy05w/7Uw8928925SQPVmrl2rSnSDj8Q/enljr9VqHQLEbWjQAuuM9A

 

Op 7 maart zal bekend worden gemaakt welke van de 5 fictie-uitgaven de Alice Indie prijs in de wacht zal slepen.